You are here

Greenpan back button

Σπαγγέτι κολοκυθιού με σολομό

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 600g/1.3 lbs salmon, cubed
  • 2 courgettes / zucchini
  • 1 tablespoon peanut oil
  • 2 tablespoon olive oil
  • 200g/7 oz cherry tomatoes, halved
  • Salt and pepper
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 clove of garlic, minced
  • Pinch of paprika
  • Pinch of chili powder
  • 1/2 organic lemon
  • Salt and pepper
  • Garnish: Fresh basil
Παρασκευή

Μαρινάδα: Σε ένα μπολ, αναμίξτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το τσίλι σε σκόνη και το ξύσμα λεμονιού. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε με τη μαρινάδα τους κύβους του σολομού και αφήστε να μαριναριστούν για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζουλιέν για να κόψετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες.Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά αλ ντέντε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Ζεστάνετε το φιστικέλαιο στο τηγάνι. Σοτάρετε τις λωρίδες του κολοκυθιού και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε τα από το τηγάνι. Αφήστε τα στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε τον σολομό για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε τον σολομό από το τηγάνι και σοτάρετε για λίγο τα τοματίνια. Βάλτε πάλι όλα τα υλικά μαζί με τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ζεστάνετέ τα για λίγο σε υψηλή θερμοκρασία. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.