You are here

Greenpan back button

Σπαγγέτι με αχιβάδες

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1kg/2.2 lbs clams
  • 500g/1.1 lbs spaghetti
  • 1 tablespoon peanut oil
  • 3 shallots, finely chopped
  • 2 cloves of garlic, minced
  • 1 bunch flat-leaved parsley, coarsely chopped
  • pepper
Παρασκευή

Ξεπλύνετε τις αχιβάδες αρκετές φορές κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να αφαιρεθεί όλη η άμμος. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά αλ ντέντε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια εσαλότ και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε τις αχιβάδες, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Ξεπλύνετε τα μακαρόνια και ανακατέψτε τα με τα κυδώνια. Καρυκεύστε με πιπέρι.