You are here

Greenpan back button

Κεσαδίγιας με κολοκύθια

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 zucchini (shredded)
  • 1/2 red bell pepper (finely chopped)
  • 1 small red onion (thinly sliced)
  • 2 garlic cloves (minced)
  • 1 tsp ground cumin
  • 15g/0.5 oz chopped fresh cilantro
  • 1 large tomato (seeded and chopped)
  • Juice of 1 lime
  • 1/4 tsp hot pepper sauce
  • 4 whole wheat or white flower tortillas
  • 200g/7 oz shredded Monterey Jack cheese
  • Salt and pepper
Παρασκευή

Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κολοκύθι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Ρίξτε τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε την ντομάτα, το χυμό λάιμ, το τσίλι σε σκόνη και την σάλτσα καυτερής πιπεριάς. Απλώστε ομοιόμορφα το 1/4 του μείγματος κολοκυθιών πάνω από το ήμισυ κάθε τορτίγιας. Πασπαλίστε κάθε μία με το 1/4 του τυριού. Διπλώστε τις τορτίγιες στη μέση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ψήστε τις κεσαδίγιας για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόψτε τις κεσαδίγιας σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε μαζί με το μείγμα ντομάτας.