You are here

Greenpan back button

Ζαμπαγιόνε

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 4 egg yolks
  • 4 tbsp granulated sugar
  • 4 tbsp white wine
  • 2 tbsp amaretto
Παρασκευή

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τα υγρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά με σύρμα για περίπου 1 λεπτό. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι πάνω στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Χτυπήστε ζωηρά για περίπου 7-10 λεπτά.Όταν αρχίσει να αφρίζει, αυξήστε την ένταση της θερμοκρασίας και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες και αφρώδες. Ρίξτε το αμέσως μέσα σε ψηλά ποτήρια. Σερβίρετε με ιταλικά παξιμαδάκια ή μπισκότα αμαρέτι.