You are here

Greenpan back button

Χορτοφαγικό τσίλι

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 2 medium onions (peeled)
  • 1 clove of garlic (peeled and crushed)
  • 1 medium leek (trimmed)
  • 1/2 fresh red chili (finely chopped)
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp paprika powder
  • 1 tsp dried oregano
  • 2 tbsp tomato purée
  • 1 can of green lentils (drained and rinsed)
  • 1 can of red kidney beans (drained and rinsed)
  • 1 can of black beans (drained and rinsed)
  • 1 can of chopped tomatoes
  • 230ml/8 fl oz vegetable stock
  • Fresh coriander leaves
  • 1 lime
  • Sour cream
  • 6 jacket potatoes
  • Salt and black pepper
Παρασκευή

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το τσίλι και ρίξτε τα σε προθερμασμένο μεγάλο βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιολάδο. Σωτάρετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα μυρωδικά και σωτάρετε για 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα τον πουρέ ντομάτας, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα τις φακές, τα φασόλια και τις ντομάτες κονκασέ, ανακατέψτε και μετά προσθέστε τον ζωμό. Αφήστε να πάρουν μια ήπια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση και αφήστε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Είναι τέλειο πάνω σε ψητή πατάτα με φλούδα, γαρνιρισμένο με φύλλα κόλιανδρου και φετάκια λάιμ και μια κουταλιά ξινής κρέμας στο πλάι.