You are here

Greenpan back button

Κάρυ λαχανικών

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 200g/7 oz peeled sweet potato, cut into small dices
  • 200g/7 oz chopped cauliflower florets cut into small chunks
  • 1 large onion, sliced
  • 1/2 tsp cinnamon
  • 1 tsp cumin
  • 1/2 tsp fennel seeds
  • 1 tbsp fresh ginger, peeled and minced
  • 450g/1 lb can garbanzo beans, drained
  • 1 large tomato, chopped
  • 450g/1 lb can tomato sauce
  • 1 cup frozen peas
  • 1 cup cilantro, chopped
  • 170g/6 oz low fat yogurt
  • 1 tbsp olive oil
  • 1/8 tsp red pepper flakes
  • 2 tbsp curry powder
  • 120ml/4.2 fl oz vegetable broth
  • 1 tsp kosher salt
Παρασκευή

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι η γλυκοπατάτα να αρχίσει να παίρνει καφετί χρώμα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και προσθέστε το κόκκινο πιπέρι, το κάρυ, το κύμινο, την κανέλα, τον μαραθόσπορο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τον ζωμό, τα ρεβίθια, τη ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Ξεσκεπάστε, προσθέστε τον αρακά και συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κάρυ πάνω από το ρύζι, γαρνίρετε με μια κουταλιά γιαουρτιού και λίγο κόλιανδρο.