You are here

Greenpan back button

Μοσχάρι Μιλανέζε

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 4 thin veal cutlets
  • 25g/0.8 oz flour
  • Salt and pepper
  • 1 egg - beaten
  • 25g/0.8 oz panko or Japanese breadcrumbs
  • 25g/0.8 oz freshly grated Parmesan
  • 2 sprigs thyme
  • 1 sprig rosemary
  • 1 sprig oregano
  • 1 tablespoon olive oil
Παρασκευή

Βάλτε το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και το πάνκο σε τρία ξεχωριστά πιάτα σούπας. Καρυκεύστε το αλεύρι με λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα στο πάνκο, καθώς και τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια του θυμαριού, του δενδρολίβανο και της ρίγανης. Βυθίστε πρώτα κάθε μοσχαρίσια κοτολέτα στο αλεύρι ώστε να καλυφθεί ελαφρώς, στη συνέχεια στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο πάνκο με το τυρί και τα μυρωδικά. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε τις παναρισμένες μοσχαρίσιες κοτολέτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα. Σερβίρετε το μοσχάρι Μιλανέζε με μια μερίδα σπαγγέτι (αλ ντέντε) με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.