You are here

Greenpan back button

Ομελέτα με πατάτες (ισπανική τορτίγια)

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 4 medium-sized potatoes
  • Salt
  • Peanut oil, for frying
  • 5 eggs
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 clove of garlic
Παρασκευή

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Πασπαλίστε τις ωμές πατάτες με αλάτι. Ζεστάνετε λίγο φιστικέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Αφαιρέστε το κρεμμύδι από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη. Τηγανίστε τις πατάτες σε φέτες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανες. Προσθέστε τις στο κρεμμύδι. Σπάστε τα αυγά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα και ρίξτε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι και τις πατάτες αναμιγνύοντας απαλά. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίξτε μέσα το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε για 5 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και σκεπάστε με ένα μεγάλο πιάτο. Γυρίστε την τορτίγια ανάποδα στο πιάτο και στη συνέχεια βάλτε την πίσω στο τηγάνι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά, για άλλα 3 λεπτά περίπου. Αφήστε την τορτίγια να κρυώσει σε ένα πιάτο για λίγο και στη συνέχεια κόψτε την σε κομμάτια ή φέτες. Ταιριάζει τέλεια με σαλάτα και σως σκόρδου.