You are here

Greenpan back button

Ανάποδη τάρτα με ντομάτες (tarte tatin)

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
40λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 1 onion, thinly sliced
  • 2 tbsp olive oil
  • Pinch of salt
  • 250g/8.8 oz cherry tomatoes
  • 1 roll puff pastry
  • 250g/8.8 oz Parmesan cheese, grated
  • 2 handfuls of shredded fresh basil leaves
  • Salt and pepper
  • Parmesan shavings
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 °C. Σε μια κατσαρόλα -σε μέτρια θερμοκρασία- καραμελώστε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα. Πάρτε ένα τηγάνι 24 εκ. Βάλτε τις ντομάτες στο τηγάνι. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι κάθε ντομάτα να επαλειφθεί ελαφρώς με λάδι. Πασπαλίστε με άφθονο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Πάρτε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ρίξτε τα πάνω στις ντομάτες. Πασπαλίστε τις ντομάτες με την τριμμένη παρμεζάνα και μια χούφτα ψιλοκομμένο βασιλικό. Καλύψτε τις ντομάτες με τη ζύμη. Γυρίστε προς τα μέσα τις άκρες χωρίς να πιέζετε. Ψήστε για 25 λεπτά. Γυρίστε την ανάποδα σε ένα μεγάλο πιάτο (ώστε οι ντομάτες να είναι στο πάνω μέρος) και πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και φλούδες παρμεζάνας.