You are here

Greenpan back button

Ανάποδη τάρτα (Tarte Tatin)

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 1 sheet puff pastry
  • 150g/5.3 oz superfine sugar
  • 60ml/2.1 fl oz water
  • 60g/2.1 oz unsalted butter (chopped)
  • 5 apples (peeled, cored and quartered)
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και αφήστε να πάρει βράση. Μαγειρέψτε, χωρίς να ανακατεύετε, για 7-9 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς. Προσθέστε προσεκτικά το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τη ζάχαρη. Κατεβάστε το τηγάνι από την εστία και στρώστε προσεκτικά τα μήλα στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω έτσι ώστε να αλληλεπικαλύπτονται ελαφρώς. Σκεπάστε τα μήλα με το στρογγυλό κομμάτι ζύμης και διπλώστε τις άκρες προς τα κάτω καλύπτοντας τα μήλα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι κάντε λίγες τρυπούλες στο κέντρο της ζύμης. Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να χρυσίσει. Αφήστε την να σταθεί για 2-3 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά την τάρτα προς τα έξω για να την σερβίρετε.