You are here

Greenpan back button

Αρακάς στον ατμό

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
10λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1kg/2.2 lbs fresh green peas or 395g/14 oz frozen
  • 3 green onions
  • 1 bunch fresh mint
  • 1 lemon
  • 3 tbsp. olive oil
  • Salt & pepper to taste
Παρασκευή

Ξεφλουδίστε τον αρακά. Πλύνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τα. Αφαιρέστε τα φύλλα δυόσμου από τα κλωνάρια. Ξύστε και στύψτε το λεμόνι. Καλύψτε με λαδόκολλα το κάτω μέρος του καλαθιού μαγειρέματος στον ατμό. Μαγειρέψτε τον αρακά στον ατμό για 5 με 7 λεπτά. Ετοιμάστε μια βινεγκρέτ με το μισό χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε τον αρακά από το καλαθάκι ατμού ενώ είναι ακόμη αρκετά ζεστός και στη συνέχεια προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη βινεγκρέτ.