You are here

Greenpan back button

Ανοιξιάτικο ριζότο με διάφορα είδη μπιζελιών

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
50λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 200g/7 oz mint leaves, roughly chopped
  • 1 tsp. sea salt flakes
  • 1 tbsp. olive oil, plus extra for drizzling
  • 3 tbsp. unsalted butter
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 clove garlic, crushed
  • 225ml/8 fl oz dry white wine
  • 400g/14 oz Arborio rice
  • 1.3l hot chicken stock
  • 100g/4 oz frozen peas, thawed
  • 200g/7 oz sugar snap peas, trimmed, blanched, halved
  • Sea salt and cracked black pepper
  • Snow pea tendrils (optional)
Παρασκευή

Βάλτε τον δυόσμο και το αλάτι σε ένα γουδί και με το γουδοχέρι χτυπήστε δυνατά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα με τραχιά υφή. Προσθέστε το λάδι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και αφήστε το στην άκρη. Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέστε σταδιακά τον ζωμό, προσθέτοντας επιπλέον κάθε φορά που εξατμίζεται και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι.Απομακρύνετε από την εστία και ρίξτε ανακατεύοντας το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, τον αρακά, τους λοβούς μπιζελιών, το μείγμα του δυόσμου, αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε σε δύο πιάτα και γαρνίρετε με λίγους βλαστούς από γλυκομπίζελα. Ραντίστε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.