You are here

Greenpan back button

Φριτάτα με σπανάκι και ρικότα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1 tbsp. olive oil
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 clove garlic, thinly sliced
  • 1 tsp. dried thyme
  • Salt and pepper
  • 260g/9.2 oz spinach, rinsed, stemmed and coarsely chopped
  • 8 large eggs
  • 335g/11.8 oz fresh ricotta
  • 35g/1.2 oz grated Parmesan
  • 1/4 tsp. ground nutmeg
Παρασκευή

Τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 °C. Σε ένα μέτριο πυρίμαχο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο. Ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 7 λεπτά περίπου. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί, 1 με 2 λεπτά περίπου. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με σύρμα τα αυγά, τη ρικότα, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Καρυκεύστε. Περιχύστε το μείγμα του αυγού πάνω στο σπανάκι. Ψήστε μέχρι να πήξει στο κέντρο, 20 λεπτά περίπου. Αφήστε τη φριτάτα να κρυώσει για 10 λεπτά και γυρίστε τη σε ένα πιάτο.