You are here

Greenpan back button

Πικάντικη κολοκύθα με κάρυ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
35λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 2 tablespoons sunflower oil
  • 2 onions, finely chopped
  • 1/2 tablespoon dried chili flakes
  • 2 cm fresh ginger, minced
  • 2 cloves of garlic, minced
  • 1 tablespoon curry powder
  • 1 tablespoon ground cumin
  • 1 kg pumpkin, peeled, in 2 cm cubes
  • 400ml/14 fl oz coconut milk
  • salt
  • 1 bunch fresh mint, coarsely chopped
  • 1 bunch fresh coriander, coarsely chopped
Παρασκευή

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι. Σοτάρετε το κρεμμύδι με τις νιφάδες τσίλι μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για 3 επιπλέον λεπτά. Προσθέστε την κολοκύθα. Καρυκεύστε με σκόνη κάρυ και κύμινο και μαγειρέψτε για λίγα ακόμη λεπτά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά. Καρυκεύστε με αλάτι. Σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Γαρνίρετε με τον φρέσκο δυόσμο και τον κόλιανδρο.