You are here

Greenpan back button

Σάντουιτς Sloppy Joe

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 350g/12.3 oz of lean ground beef
  • 1 large onion (finely diced)
  • 5 tomatoes (dice 3, slice 2)
  • 1 green bell pepper (seeds and veins removed, minced)
  • 1/2 red bell pepper (seeds and veins removed, minced)
  • 2 tbsp all-purpose flour
  • 115ml/4 fl oz water
  • 55ml/2 fl oz cider vinegar
  • 50ml/1.7 fl oz chili sauce
  • 50ml/1.7 fl oz ketchup
  • 8 whole-wheat hamburger buns (toasted if desired)
  • Fresh parsley to garnish
Παρασκευή

Μαγειρέψτε τον κιμά σε ένα μεγάλο προθερμασμένο αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει, για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ανοίγοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστούν τα υγρά, για 10 λεπτά περίπου. Προσθέστε τις ντομάτες και το αλεύρι και ανακατέψτε για να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Ρίξτε μέσα το νερό, το ξίδι, τη σάλτσα τσίλι και την κέτσαπ, ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση για να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει πολύ το κρεμμύδι, για άλλα 10 λεπτά περίπου. Γεμίστε τα φρυγανισμένα ψωμάκια με τον κιμά και γαρνίρετε με λίγη ντομάτα και φρέσκο μαϊντανό.