You are here

Greenpan back button

Νόστιμα κανελόνια από τηγανίτες με ρικότα και σπανάκι

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
35λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 160g/5.6 oz flour
  • 400ml/14 fl oz milk
  • 2 eggs
  • 30g/1 oz butter
  • Pinch of salt
  • 1 tablespoon olive oil
  • 2 onions, finely chopped
  • 2 cloves of garlic, minced
  • 800g/1.7 lbs can of peeled tomatoes
  • 1 pack of cherry tomatoes, halved
  • A few fresh basil leaves, coarsely chopped
  • Salt and pepper
  • 250g/8.8 oz spinach, washed and coarsely chopped
  • 500g/1.1 lbs ricotta
  • 1 clove of garlic, minced
  • 100g/3.5 oz grated Parmesan
  • 1 tablespoon basil, finely chopped
  • Nutmeg
  • Salt and pepper
  • 150g/5.2 oz buffalo mozzarella, sliced
  • A few basil leaves
Παρασκευή

Τηγανίτες: Αναμίξτε το αλεύρι με το γάλα και τα αυγά. Καρυκεύστε με μια πρέζα αλάτι. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι για τηγανίτες και προσθέστε το στο μείγμα του αλευριού. Αναμίξτε για να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Προθερμάνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε ένα μέρος του χυλού περιστρέφοντας το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα ο χυλός. Γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά μόλις οι άκρες της γίνουν τραγανές και ψήστε για 1 λεπτό ακόμα.Σάλτσα ντομάτας: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Ρίξτε τις ντομάτες σε κονσέρβα και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ντοματίνια και τον βασιλικό. Σιγοβράστε για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
Γέμιση: Αναμίξτε το σπανάκι και την ρικότα σε ένα μπολ. Προσθέστε το σκόρδο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Καρυκεύστε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αναμίξτε καλά και αφήστε το στην άκρη. Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου. Καλύψτε τη βάση μιας μεγάλης κεραμικής πιατέλας με μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας. Απλώστε λίγο από το μείγμα τυριών πάνω στην πρώτη τηγανίτα, τυλίξτε την και τοποθετήστε την στην πιατέλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τηγανίτες, στρώνοντάς τες όμορφα στην πιατέλα. Καλύψτε με μια γενναιόδωρη στρώση σάλτσας ντομάτας και μοτσαρέλα. Τοποθετήστε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι η μοτσαρέλα να πάρει μια ωραία χρυσοκαφετί κρούστα. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.