You are here

Greenpan back button

Ριζότο με μαραθόριζα και πράσινα σπαράγγια

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
35λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1 liter vegetable stock
  • 1 bulb of fennel
  • 1 teaspoon of butter
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 shallot, finely chopped
  • 1 clove of garlic, minced
  • 300g/10.5 oz Arborio or risotto rice
  • 100ml/3.5 fl oz sherry
  • 1 lemon
  • 300g/10.5 oz green asparagus, cut into sections
  • 50g/1.7 oz grated Parmesan
  • 40g/11.4 oz butter
  • Salt and pepper
  • Garnish: 1 lemon, cut into wedges
Παρασκευή

Αφήστε τον ζωμό να πάρει βράση. Πλύντε τη μαραθόριζα και αφαιρέστε τον πικρό πυρήνα. Κόψτε τη μαραθόριζα σε μικρά κομμάτια. Κρατήστε μερικά από τα κλωναράκια μάραθου για γαρνιτούρα. Ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με παχιά βάση και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια εσαλότ και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει κι αυτό διαφανές. Ντεγλασάρετε το τηγάνι με το σέρι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Προσθέστε τον ζεστό ζωμό στο ρύζι, μια γεμάτη κουταλιά κάθε φορά φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στύψτε το λεμόνι πάνω από το ρύζι. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό αφού το ρύζι απορροφήσει όλο το υγρό στο τηγάνι. Μετά από 10 λεπτά προσθέστε τα σπαράγγια. Σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι γίνει κρεμώδες και μαλακό. Ρίξτε μέσα την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατέψτε. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με κλωναράκια μάραθου και σφήνες λεμονιού.