You are here

Greenpan back button

Ρατατούιγ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 2 eggplants
  • 3 onions
  • 6 tomatoes
  • 2 garlic cloves
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 bay leaf
  • 4 sprigs rosemary
  • Small bunch of basil
  • 2 red bell peppers
  • 3 zucchini
  • 50g/1.7 oz fresh goat cheese (crumbled)
  • Salt and pepper
Παρασκευή

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε για 1 ώρα για να στραγγίσουν τυχόν πικροί χυμοί. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε. Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και πετάξτε τα σπόρια. Κόψτε τη σάρκα της ντομάτας σε κύβους. Ξεφλουδίστε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστε τις. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, τα κλωναράκια του δεντρολίβανου και τον βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά αυξάνοντας τη θερμοκρασία για να εξατμιστούν τυχόν περίσσιοι χυμοί. Κατεβάστε από την εστία και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε τις πιπεριές κατά μήκος στα τέσσερα πετώντας τα σπόρια. Κόψτε κάθε κολοκύθι κατά μήκος σε λεπτές φέτες, πετώντας τις εξωτερικές φέτες. Με ένα πινέλο λαδώστε με ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, τις κόκκινες πιπεριές και τα κολοκύθια και ψήστε στο ραβδωτό τηγάνι μέχρι να ψηθούν και να καψαλιστούν ελαφρώς. Τοποθετήστε μια στρώση από μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές, στη συνέχεια μία από σάλτσα ντομάτας, μία από κόκκινες πιπεριές, μελιτζάνες και κολοκύθια και ολοκληρώστε με μια κουταλιά σάλτσας ντομάτας, λίγο θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, ένα κλωναράκι δεντρολίβανου και ένα φύλλο βασιλικού. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.