You are here

Greenpan back button

Μάφινς με σμέουρα και λευκή σοκολάτα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
40λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 225g/8 oz all-purpose flour
  • 2 tsp baking powder
  • 125g/4.4 oz granulated sugar
  • 3 eggs
  • 1tsp vanilla extract
  • 125ml/4.3 fl oz milk
  • 100g/3.5 oz butter
  • 100g/3.5 oz raspberries
  • 100g/3.5 oz white chocolate
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C/Αέριο 6. Κόψτε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε τη ζάχαρη στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ σπάστε τα αυγά. Ρίξτε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατέψτε. Ανακατέψτε μαζί τα δύο μείγματα. Ρίξτε μέσα τα σμέουρα και τη λευκή σοκολάτα αναμειγνύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα. Με ένα κουτάλι βάλτε τον χυλό σε μια βουτυρωμένη φόρμα για μάφινς. Ψήστε για 20 λεπτά. Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά στη φόρμα, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.