You are here

Greenpan back button

Πουτίγκα ψωμιού με σταφίδες

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
70λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 500g/1.1 lb bread (pulled apart)
  • 150g/5.2 oz sugar
  • 500g/1.1 lb raisins
  • 1l/35.2 fl oz milk
  • 75g/2.6 fl oz butter (plus extra for lining the tin)
  • 2 tsp mixed spice
  • 1 tsp vanilla extract
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C/Αέριο 4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε ελαφρώς το γάλα, το βούτυρο, τα φρούτα και τη ζάχαρη. Ρίξτε μέσα τα κομματάκια του ψωμιού, το μείγμα μπαχαρικών και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Βουτυρώστε ένα ταψί ψησίματος και γεμίστε με το μείγμα και απλώστε το καλά σε όλες τις γωνίες. Σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώστε να μην καούν οι σταφίδες (αφαιρέστε το 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου ψησίματος). Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσοκαφετί χρώμα.