You are here

Greenpan back button

Ρολά πίτσας

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
50λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 500g/1.1 lbs plain flour
  • 1 egg yolk
  • 21g/0.7 oz fresh yeast or 7 g dry yeast
  • 3 tbsp olive oil
  • 2.5dl/8.8 fl oz lukewarm water
  • 200g/7 oz pepperoni
  • 1 onion (thin sliced)
  • 375ml/13 fl oz tomato sauce
  • 400g/14 oz grated cheese
  • Salt, pepper and dried herbs
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C/Αέριο 6. Τρίψτε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε χλιαρό νερό και αφήστε τη να λιώσει. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τον κρόκο του αυγού και αναμίξτε με το αλεύρι και το αλάτι. Δουλέψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία. Αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη σχηματίζοντας ένα μεγάλο ορθογώνιο σχήμα. Αν προτιμάτε, κάντε 2 μικρότερα ορθογώνια. Αλείψτε τη ζύμη με σάλτσα ντομάτας και προσθέστε τις φέτες πεπερόνι, το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί. Τυλίξτε ρολάροντας απαλά. Κόψτε τον κύλινδρο σε 24 κομμάτια περίπου των 2,5 εκ. Τοποθετήστε τα ρολά πίτσας σε κάθετη θέση σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα για μάφινς με την πλευρά που προεξέχει προς τα πάνω. Ψήστε για 12 λεπτά περίπου.