You are here

Greenpan back button

Τηγανίτες με πεκάν

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
15λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 120g/4.2 oz all-purpose flour
  • 50g/1.7 oz pecans (toasted)
  • 1 tsp granulated sugar
  • 1 tsp light brown sugar
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp ground cinnamon
  • 1/4 tsp baking soda
  • 1/8 tsp salt
  • 240ml/8.4 fl oz nonfat buttermilk
  • 1 tbsp peanut oil
  • 1 large egg
  • Maple syrup
Παρασκευή

Ανακατέψτε μαζί τα πρώτα 8 υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ανακατέψτε με σύρμα το βουτυρόγαλα, το λάδι και το αυγό σε ένα μπολ. Προσθέστε στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε. Ρίξτε μια μικρή κουταλιά του χυλού για κάθε τηγανίτα πάνω σε καυτό, ελαφρώς λαδωμένο πλατύ βαθύ τηγάνι. Ψήστε τις τηγανίτες 2 με 3 λεπτά. Γυρίστε τις και ψήστε και τις άλλες πλευρές. Γαρνίρετε με λίγα καρύδια πεκάν και σιρόπι σφενδάμου. Σερβίρετε αμέσως.