You are here

Greenpan back button

Ανάποδη τάρτα με αχλάδια (tarte tatin)

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
50λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1 sheet puff pastry
  • 25g/0.9 oz superfine sugar
  • 50ml/1.7 fl oz water
  • 55g/2 oz unsalted butter (chopped)
  • 5 pears (peeled, cored and quartered)
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 °C. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και αφήστε να πάρει βράση. Μαγειρέψτε, χωρίς να ανακατεύετε, για 7-9 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς. Προσθέστε προσεκτικά το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τη ζάχαρη. Κατεβάστε το τηγάνι από την εστία και στρώστε προσεκτικά τα αχλάδια στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και έτσι ώστε να αλληλεπικαλύπτονται ελαφρώς. Σκεπάστε τα αχλάδια με το στρογγυλό κομμάτι ζύμης και διπλώστε τις άκρες προς τα κάτω καλύπτοντας τα αχλάδια. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι κάντε λίγες τρυπούλες στο κέντρο της ζύμης. Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να χρυσίσει. Αφήστε την να σταθεί για 2-3 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά την τάρτα ανάποδα για να την σερβίρετε.