You are here

Greenpan back button

Κέικ με φρέσκα ροδάκινα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
55λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 115g/4 oz unsalted butter, softened, plus more for greasing the frypan
  • 150g/ 5.2 oz plus 2 tbsp. sugar
  • 3 large eggs
  • 1 tsp. vanilla extract
  • 160g/5.6 oz all-purpose flour
  • 1/4 tsp. baking powder
  • 450g/1 lb peaches, pitted, peeled, and cut into 1.2cm pieces
  • 1/2 tsp. ground cinnamon
  • 35g/1.2 oz sliced almonds
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το βούτυρο και 3/4 της κούπας ζάχαρη και χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα κομμάτια του ροδάκινου στο μείγμα αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα. Απλώστε τον χυλό σε βαθύ τηγάνι. Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ζάχαρης, την κανέλα και τα αμύγδαλα. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Ψήστε τόσο ώστε όταν βάζετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή και μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφί χρώμα, 40 με 45 λεπτά περίπου.