You are here

Greenpan back button

Θαλασσινά και αστακός στην κατσαρόλα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1 yellow onion, chopped
  • 3 cloves garlic, minced
  • 1 fennel bulb, chopped, any fronds reserved for garnish
  • 3 sprigs fresh thyme
  • 350ml/12.3 fl oz white wine
  • 750ml/26.3 fl oz chicken broth
  • 450g/1 lb red-skinned potatoes, quartered
  • 1 or 2 lobsters (750g total weight)
  • 2 ears of corn, each cut into 3 pieces
  • 24 mussels, scrubbed and debearded
  • 24 clams, scrubbed
  • 12 large shrimp in the shell
  • 1 lemon, cut into wedges
  • 2 tbsp olive oil
  • Salt and freshly ground pepper, to taste
Παρασκευή

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψιλοκομμένη μαραθόριζα και το θυμάρι και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει η μαραθόριζα, 8 λεπτά περίπου. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και στη συνέχεια τις πατάτες και τον αστακό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και τοποθετήστε στη μέση το καλαμπόκι, τα μύδια, τις αχιβάδες και τις γαρίδες και κλείστε καλά το καπάκι. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Πετάξτε τυχόν μη ανοιγμένα μύδια ή αχιβάδες. Γαρνίρετε με κλωναράκια μάραθου και φέτες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.