You are here

Greenpan back button

Τάρτα λεμονιού

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 225g/8 oz plain all-purpose flour
  • 125g/4.4 oz chilled butter (cut into cubes)
  • 3 egg yolks
  • 1 tbsp iced water
  • 250ml/8.8 fl oz single (pouring) cream
  • 2 eggs
  • 3 egg yolks, extra
  • 110g/3.8 oz caster sugar
  • 125ml/4.4 fl oz lemon juice
Παρασκευή

Για τη ζύμη της τάρτας: Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο και την ψιλή ζάχαρη στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και αναμίξτε. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και αναμίξτε για να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά. Προσθέστε το παγωμένο νερό και αναμίξτε μέχρι η ζύμη να σφίξει ελαφρά. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε μια μπάλα. Τυλίξτε την με πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C/Αέριο 4. Απλώστε τη ζύμη με πλάστη χρησιμοποιώντας 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος, ένα κάτω και ένα από πάνω. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, απλώστε τη ζύμη σε ολόκληρη την επιφάνεια, κόψτε τις άκρες και τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι. Βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά. Καλύψτε τη βάση της ζύμης με χαρτί ψησίματος και γεμίστε με φασόλια ψησίματος. Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το χαρτί και τα φασόλια ψησίματος και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 140 °C/Αέριο 1. Για τη γέμιση λεμονιού: Βάλτε την κρέμα, τα αυγά, τους επιπλέον κρόκους, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ρίξτε την πάνω στη ψημένη βάσης της τάρτας. Ψήστε για 30-35 λεπτά (180 °C/Αέριο 4). Αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς.