You are here

Greenpan back button

Υγιεινές τηγανητές πατάτες

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 600g/1.3 lbs small, unpeeled waxy potatoes
  • 4 tablespoons peanut oil
  • A few sprigs fresh thyme
  • Sea salt and pepper
Παρασκευή

Κόψτε τις πατάτες σε φέτες 1/2 εκ. και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια του 1/2 εκ. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε ταμποναριστά. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίστε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα, γυρίζοντάς τα συχνά. Προσθέστε τα κλωναράκια του θυμαριού και τηγανίστε για λίγα ακόμη λεπτά.Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.