You are here

Greenpan back button

Ελληνικό μπέργκερ με σως γιαουρτιού

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 500g/1.1 lbs minced beef
  • 1 teaspoon ground cumin
  • 1 bunch coriander, finely chopped
  • 1 red chilli pepper, deseeded and finely chopped
  • 1 clove of garlic, minced
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 egg
  • Salt and pepper
  • 1 tablespoon peanut oil
  • 150g/5.3 oz Greek yogurt
  • 1/4 cucumber, diced
  • 1 bunch fresh mint, finely chopped
  • Salt and pepper
  • 1/4 head lettuce
  • 4 pitta breads
Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμίξτε τον κιμά με το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αυγό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Αναμίξτε καλά και σχηματίστε 8 μικρά κεφτεδάκια. Αφήστε τα για λίγο στο ψυγείο για να σφίξουν. Ζεστάνετε το φιστικέλαιο στο τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήστε στην άκρη (διατηρώντας ζεστά). Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι και τον δυόσμο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.Ζεστάνετε τις πίτες σε τοστιέρα ή στο γκριλ. Κόψτε τες και ανοίξτε τες στη μέση και γεμίστε την καθεμία με μαρούλι και 2 κεφτέδες. Με ένα κουτάλι βάλτε λίγη σως γιαουρτιού από πάνω.