You are here

Greenpan back button

Φλαμανδικό στιφάδο

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
150λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • About 900g/ 2lbs chuck roast, cut into 1-inch pieces
  • 35g/1.2 oz flour
  • 4 tbsp butter
  • 3 medium yellow onions sliced about ¼ inch thick
  • 3 tbsp all-purpose flour
  • 350ml/12.3 fl oz beef broth
  • 330ml/11.6 fl oz Belgian brown beer
  • 4 sprigs fresh thyme
  • 2 bay leaves
  • 1 tbsp whole grain mustard
  • 1 tbsp brown sugar
  • Salt and freshly ground black pepper
Παρασκευή

Καρυκεύστε το κρέας με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε για να επαλειφθεί όλο. Ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτριας-υψηλής έντασης θερμοκρασία. Ροδίστε το κρέας, χωρίς να το ανακατεύετε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το σοταρισμένο κρέας σε ξεχωριστή πιατέλα. Προσθέστε άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να επαλειφθούν ομοιόμορφα και το αλεύρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα τον ζωμό, τη μπύρα, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το σοταρισμένο κρέας, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατέψτε. Δυναμώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να πάρει βράση σε χαμηλή ένταση. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράζει για τουλάχιστον άλλες 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Περίπου μισή ώρα προτού τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε τη μουστάρδα και την καστανή ζάχαρη. Αφαιρέστε το θυμάρι και τη δάφνη. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.