You are here

Greenpan back button

Τηγανίτα φούρνου (Dutch baby) με μήλα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 3 tbsp. unsalted butter
  • 675g/1.5 lb sliced, peeled apples
  • 2 tbsp. firmly packed light brown sugar
  • 1/2 tsp. ground cinnamon
  • 4 large eggs, lightly beaten
  • 250ml/8.7 fl oz whole milk
  • 1 tsp. vanilla extract
  • 128g/4.5 lb all-purpose flour
  • 1/8 tsp. salt
  • Confectioners’ sugar for dusting
Παρασκευή

Τοποθετήστε μια σχάρα στο κάτω τμήμα του φούρνου και προθερμάνετε στους 220°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο σε μέτρια-δυνατή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μήλα και την καστανή ζάχαρη και ψήστε, γυρνώντας όταν χρειάζεται, μέχρι να γίνουν τραγανά και μαλακά, 4 λεπτά περίπου. Πασπαλίστε με κανέλα και ανακατέψτε για να αναμιχθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο (1 κ.σ.) και κινήστε δεξιά-αριστερά το τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να επαλειφθεί η επιφάνεια και τα πλαϊνά του τηγανιού. Σε ένα μπολ, χτυπήστε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Περιχύστε προσεκτικά τον χυλό πάνω στα ζεστά φρούτα. Ψήστε μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσοκαφετί χρώμα, 20-25 λεπτά περίπου. Πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη.