You are here

Greenpan back button

Κρεπ Σουζέτ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
35λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 500ml/17.6 fl oz milk
  • 3 eggs
  • 20g/0.7 oz sugar
  • 1 tablespoon Cointreau
  • 200g/7 oz flour
  • 20g/0.7 oz butter + a little extra for frying
  • 1 vanilla pod
  • Pinch of salt
  • 70g/2.4 oz sugar
  • 70g/2.4 oz butter
  • Juice and grated rind of 2 large oranges
  • 7 tablespoons Cointreau
Παρασκευή

Αναμίξτε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Σιγά-σιγά ρίξτε μέσα τον χυμό ενός πορτοκαλιού και 2 κουταλιές της σούπας Cointreau ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει. Αυτό το πορτοκαλί βούτυρο αποτελεί τη βάση της σως Σουζέτ. Σε ένα μπολ αναμίξτε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας Cointreau και το αλεύρι. Λιώστε 20 γρ. βούτυρο και προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Κόψτε και ανοίξτε τον λοβό της βανίλιας, ξύστε τους σπόρους και ρίξτε τους ανακατεύοντας μέσα στον χυλό. Καρυκεύστε με μια πρέζα αλάτι. Φτιάξτε χρυσαφένιες, εξαιρετικά λεπτές κρέπες. Λιώστε ένα κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί βούτυρο σε ένα τηγάνι για τηγανίτες σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε μια κρέπα στο τηγάνι φροντίζοντας να καλύπτεται καλά από το πορτοκάλι βούτυρο. Διπλώστε τη στη μέση και μετά πάλι στη μέση για να της δώσετε τριγωνικό σχήμα. Επαναλάβετε με άλλες 3 κρέπες μέχρι να έχετε τέσσερις διπλωμένες κρέπες στο τηγάνι. Τώρα αφήστε τις κρέπες να καραμελώσουν για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, ζεστάνετε 4 κουταλιές της σούπας Cointreau σε ένα μικρό κατσαρολάκι, περιχύστε με αυτό τις κρέπες και φλαμπάρετέ τες (βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει πρώτα τον απορροφητήρα!). Ρίξτε λίγο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού πάνω από τις κρέπες και σερβίρετε αμέσως.