You are here

Greenpan back button

Ταρτάκια με κρέμα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 300ml/10.5 fl oz whipping cream
  • 2 puff pastry sheets
  • 4 egg yolks
  • 150g/5.3 oz granulated sugar
  • Lemon zest of 1/2 lemons
  • 30g/1 oz all purpose flour
  • 1 vanilla bean
Παρασκευή

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα 60 ml κρέμας και χτυπήστε ελαφρά. Ρίξτε το υπόλοιπο της κρέμας σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τους σπόρους συν τον λοβό της βανίλιας (χωρίστε τον λοβό κατά μήκος σε δύο μέρη και ξύστε τα). Προσθέστε τους σπόρους και τον λοβό στο υγρό. Ζεστάνετε ελαφρώς (μην βράσετε!) σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ρίξτε την καυτή κρέμα στο μείγμα αλευριού μαζί με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε. Βάλτε το περιεχόμενο του μπολ πάλι στην κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει, ενώ στο μεταξύ συνεχίστε να ανακατεύετε καλά. Όταν πήξει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού. Τοποθετήστε 2 φύλλα ζύμη σφολιάτας μαζί και ανοίξτε τα με πλάστη. Κόψτε δίσκους περίπου 3,5 εκ. Πιέστε τους δίσκους να γίνουν επίπεδοι και δώστε τους βαθουλωτό σχήμα (σαν μπολ). Βάλτε τους στη φόρμα για μάφινς. Γεμίστε τους δίσκους με την κρύα γέμιση κρέμας και τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 215 °C/Αέριο 7 για 20 λεπτά.