You are here

Greenpan back button

Σουφλέ σοκολάτας

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 6 tbsp. superfine sugar
  • 150g/5.2 oz bittersweet chocolate
  • 250ml/8.7 fl oz milk
  • 3 egg yolks
  • 3 tbsp. all-purpose flour
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε 4 κεραμικά φορμάκια. Τεμαχίστε τη σοκολάτα και λιώστε τη μέσα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και διατηρήστε τη ζεστή. Ζεστάνετε το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ τους κρόκους και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέστε αργά το μισό από το ζεστό γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα. Αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράστε για 2 με 3 ακόμη λεπτά και ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας με σύρμα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το κρεμόριο μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε σταδιακά τις 2 υπόλοιπες κουταλιές σούπας ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Με ένα κουτάλι ρίξτε το 1/4 των ασπραδιών μέσα στη βάση από σοκολάτα και χτυπήστε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Με γρήγορες κινήσεις ρίξτε τα υπόλοιπα ασπράδια μέσα στο μείγμα αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Γεμίστε τα κεραμικά φορμάκια. Ψήστε για 15 λεπτά στους 200°C. Μειώστε τη θερμοκρασίας στους 180°C και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως!