You are here

Greenpan back button

Κοτόπουλο σε λωρίδες με κρούστα παρμεζάνας

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 30g/1 oz breadcrumbs
  • 30g/1 oz finely grated Parmesan
  • 1/2 bunch flat-leaved parsley, finely chopped
  • 1 teaspoon dried thyme
  • Salt and pepper
  • 4 chicken fillets
  • 2 eggs
  • 2 tablespoons peanut oil
Παρασκευή

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με την παρμεζάνα, τον δυόσμο και το θυμάρι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα. Βυθίστε τις λωρίδες του κοτόπουλου στο μείγμα του αυγού και μετά στο μείγμα της παρμεζάνας φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τοποθετήστε τες τη μία δίπλα στην άλλη πάνω σε ένα πιάτο. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατάλληλο τηγάνι και τηγανίστε τις λωρίδες κοτόπουλου, σε δόσεις, μέχρι να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές.