You are here

Greenpan back button

Σούπα κοτόπουλο με παρμεζάνα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
90λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 3 garlic cloves, minced
  • 1 green bell pepper, chopped
  • 350g/0.7 oz can of crushed tomatoes
  • 250g/0.5 oz raw chicken breasts
  • 750ml/26.3 fl oz chicken broth
  • 50g/1.7 oz chopped white onion
  • 35g/1.2 oz shredded Parmesan cheese, plus extra for garnish
  • 1 tbsp chopped fresh basil
  • 2 tbsp chopped fresh oregano
  • 1 tsp red pepper flakes
  • 150g/5.2 oz uncooked penne pasta
  • Chopped fresh basil or parsley, for garnish
Παρασκευή

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, την πιπεριά, τις ντομάτες κονκασέ, το κοτόπουλο, τον ζωμό, το κρεμμύδι, το τυρί, τον βασιλικό, τη ρίγανη και τις νιφάδες του μπούκοβου. Μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία για 1 ώρα. Μεταφέρετε το στήθος του κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και χοντροκόψτε το σε λωρίδες. Βάλτε το πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά ανακατεύοντας. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία για 12 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν αλ ντέντε. Σερβίρετε γαρνίροντας με τυρί παρμεζάνα και βασιλικό.