You are here

Greenpan back button

Φιλέτα κοτόπουλου γεμιστά με μανιτάρια και Chardonnay

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 4 chicken fillets
  • 1 tablespoon peanut oil
  • 1 shallot, finely chopped
  • 1 clove of garlic, minced
  • 500g/1.1 lbs mushrooms, chopped
  • 4 tablespoons green herbs (such as flat-leaved parsley, chives, tarragon etc.), finely chopped
  • 100ml/3.5 fl oz white wine, type Chardonnay
  • 200ml/7 fl oz cream
  • Salt and pepper
Παρασκευή

Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος για να ανοίξουν σχηματίζοντας ένα τετράγωνο. Χτυπήστε τα φιλέτα και ανοίξτε τα με τον πλάστη μέχρι να γίνουν επίπεδα. Αφήστε τα στην άκρη. Ζεστάνετε το φιστικέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι εσαλότ και το σκόρδο. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για λίγα παραπάνω λεπτά. Πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά.Με ένα κουτάλι βάλτε λίγο από το μείγμα μανιταριών πάνω από κάθε φιλέτο κοτόπουλου. Τυλίξτε τα φιλέτα και δέστε τα σφιχτά με σπάγκο κουζίνας. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήστε να μαγειρευτούν για άλλα 7 με 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφαιρέστε τα φιλέτα κοτόπουλου από το τηγάνι και διατηρήστε ζεστά.Αυξήστε την ένταση της θερμοκρασίας. Ντεγλασάρετε το τηγάνι με μια γενναιόδωρη δόση λευκού κρασιού και αφήστε να εξατμιστεί για λίγα λεπτά. Προσθέστε την κρέμα. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Κόψτε τα φιλέτα σε κομμάτια και σερβίρετε με την σάλτσα λευκού κρασιού.