You are here

Greenpan back button

Τσίζκεϊκ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
70λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 900g/2 lbs Ricotta Cheese
  • 200g/7 oz granulated sugar
  • 1 tbsp grated lemon rind
  • 2 tsp vanilla extract
  • 1/4 tsp salt
  • 4 large eggs
  • 250g/8.8 oz raspberries
  • Butter to grease
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 °C/Αέριο 4. Βάλτε τα πρώτα 8 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.Περιχύστε τον χυλό σε φόρμα λυόμενη 25 εκ. αλειμμένη με βούτυρο. Ρίξτε μέσα και αναμίξτε 2 χούφτες σμέουρα. Ψήστε στους 180 °C/Αέριο 4 για 1 ώρα ή μέχρι το κέντρο του τσίζκεϊκ να κινείται ελάχιστα όταν ακουμπάτε τη φόρμα.Αφαιρέστε το τσίζκεϊκ από τον φούρνο. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την εξωτερική περίμετρο του τσίζκεϊκ. Παγώστε το ελαφρώς. Αφαιρέστε τον εξωτερικό δακτύλιο της φόρμας. Γαρνίρετε με επιπλέον σμέουρα.