You are here

Greenpan back button

Καρότα και μαραθόριζα σιγοβρασμένα με πορτοκάλι και μέλι

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 1 tbsp butter
  • 2 tbsp extra-virgin olive oil
  • 1 tbsp honey
  • 650g/23 oz pounds carrots, peeled and cut into thin 7cm sticks
  • 1 fennel bulb, ends trimmed, bulb cut in half, each half cored and cut lengthwise in thin slices
  • 1 tbsp of orange zest
  • 1/2 tsp crushed fennel seeds
  • 80ml/2.8 fl oz water
  • 80ml/2.8 fl oz orange juice
  • Freshly ground black pepper & salt, to taste
  • 2 tbsp coarsely chopped fennel fronds or dill
Παρασκευή

Ζεστάνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε υψηλής έντασης θερμοκρασία. Προσθέστε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το μέλι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα καρότα, τη μαραθόριζα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον μαραθόσπορο. Ανακατέψτε μέχρι οι φέτες να επικαλυφθούν καλά με το λάδι. Σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η μαραθόριζα. Προσθέστε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή ένταση. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ξεσκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν όλοι οι χυμοί.