You are here

Greenpan back button

Μπλίνις με αυγά σκραμπλ και καπνιστό σολομό

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 175g/6.1 oz flour
  • 1 tablespoon dried yeast
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 eggs
  • 250ml/8.7 fl oz milk
  • 50ml/1.7 fl oz cream
  • Teaspoon of butter, for frying
  • 8 eggs
  • Salt and pepper
  • 1 teaspoon of butter
  • 6 slices of smoked salmon
  • A few sprigs of fresh dill
Παρασκευή

Μπλίνις: Σε ένα μπολ, αναμίξτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Χωρίστε τα αυγά και βάλτε τους κρόκους σε ένα δεύτερο μπολ με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε καλά προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα αλευριού. Αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και προσθέστε τα στο μείγμα αναμειγνύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα. Λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε μέσα μια μικρή κουταλιά από τον χυλό. Η τηγανίτα πρέπει να έχει πάχος 1 εκ. Τηγανίστε μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα και από τις δύο πλευρές, 1-2 λεπτά περίπου. Κρατήστε τα μπλίνις ζεστά κάτω από μια λινή πετσέτα.
Αυγά σκραμπλ: Λιώστε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε τα αυγά. Ρίξτε στο τηγάνι και ανακατέψτε μαλακά μέχρι το μείγμα των αυγών αρχίσει να πήζει. Τα τέλεια αυγά σκραμπλ θα πρέπει να είναι λίγο ρευστά. Σερβίρετε τα μπλίνις με τα αυγά σκραμπλ και γαρνίρετε με μια φέτα σολομού και ένα κλωναράκι φρέσκου άνηθου.