You are here

Greenpan back button

Μοσχάρι ραγού

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
180λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1kg/35oz beef brisket, cut into 4 pieces
  • All-purpose flour, for dusting
  • 120ml/4.2 fl oz extra virgin olive oil
  • 1 onion, sliced
  • 2 cloves garlic, peeled
  • 250ml/8.7 fl oz dry red wine
  • 500ml/ 17.5 fl oz beef stock
  • 250ml/ 8.7 fl oz water
  • 450g/1 lb cherry tomatoes
  • 4 bay leaves
  • 2 tbsp. tomato paste
  • 1 tbsp. caster sugar
  • 400g/14 oz rigatoni pasta (or other)
  • Sea salt and black pepper
  • 50g/1.7 oz basil leaves
  • Finely grated parmesan
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 °C. Αλευρώστε το μοσχάρι και τινάξτε για να αφαιρέσετε το περίσσιο αλεύρι. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε θερμοκρασία μέτριας-υψηλής έντασης. Ψήστε το μοσχάρι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Αυξήστε την ένταση της θερμοκρασίας. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό. Προσθέστε τον ζωμό, το νερό, τα ντοματίνια, τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για να ενωθούν όλα τα υλικά. Τοποθετήστε το μοσχάρι πάλι μέσα στην κατσαρόλα, σκεπάστε με το καπάκι, μεταφέρετέ την στον φούρνο και ψήστε για 2,5 ώρες. Αφαιρέστε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε το κρέας χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Τοποθετήστε το κρέας πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να ενωθούν όλα μαζί. Αφήστε το στην άκρη. Βράστε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Στραγγίξτε τα, ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τη μοσχαρίσια σάλτσα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και κουνήστε την κατσαρόλα για να ενωθούν όλα μαζί. Γαρνίρετε με βασιλικό, πασπαλίστε με παρμεζάνα και σερβίρετε.