You are here

Greenpan back button

Ομελέτα με μπέικον και τσένταρ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
10λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 10 eggs
  • 250ml/8.8 fl oz water
  • 3 tbsp unsalted butter
  • 4 green onions, thinly sliced diagonally
  • 1 pinch of sea salt
  • 1 cup grated cheddar cheese
  • 225g/8 oz bacon, cooked until crispy and roughly chopped to fill 3/4 cup
Παρασκευή

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά και το νερό μέχρι να ενωθούν. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, λιώστε 1 κ.σ. από το βούτυρο. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 2 με 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και κουνήστε γύρω-γύρω το τηγάνι μέχρι να αφρίσει το βούτυρο. Όταν ο αφρός υποχωρήσει, προσθέστε τα αυγά και καρυκεύστε με αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε γρήγορα και ελαφρά τα αυγά με μια μικρή κυκλική κίνηση μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να ψηθεί χωρίς όμως τα αυγά να στερεοποιηθούν εντελώς, περίπου 8 λεπτά. Πασπαλίστε με το τυρί, το μπέικον και τα κρεμμυδάκια την επιφάνεια της μισής ομελέτας. Σύρετε το γεμάτο μισό μέρος της ομελέτας πάνω σε πιατέλα και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το τηγάνι για να διπλώσετε την ομελέτα στη μέση.