You are here

Greenpan back button

Ασιατικού στιλ κοτόπουλο με νουντλς από αγγούρι

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 2 tbsp extra virgin olive oil
  • 1 tbsp walnut oil
  • 4 tbsp lemon juice
  • 1/2 tsp freshly grated ginger
  • black pepper, to taste
  • chili flakes, to taste
  • 1 large cucumber
  • Handful of tightly packed fresh mint
  • 2 green onions
  • 2 tbsp sesame seeds
  • 4 skinless, boneless chicken thighs
  • 1 tsp Chinese five-spice
  • 1 tbsp runny honey
  • 1 tbsp sesame seeds
  • 1 fresh red chilli
  • 1 lime
Παρασκευή

Για να κάνετε το ντρέσινγκ, ενώστε τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη. Ετοιμάστε τον δυόσμο (κόψτε τον σε μικρότερα κομματάκια) και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόψτε το αγγούρι με κόφτη ζουλιέν για λαχανικά. Προσθέστε τα νουντλς, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα από πάνω. Ανακατέψτε απαλά τα νουντλς για να καλυφθούν με το ντρέσινγκ. Γαρνίρετε με σουσάμι και σερβίρετε το φαγητό αμέσως. Σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας, τοποθετήστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και το μείγμα πέντε μπαχαρικών. Διπλώστε τη λαδόκολλα και στη συνέχεια κοπανήστε και ισιώστε με πλάστη το κοτόπουλο σε πάχος 1 εκατοστού. Τοποθετήστε το στο καυτό σχαροτήγανο, γυρίζοντας μετά από 3 ή 4 λεπτά, μέχρι να καψαλιστούν ωραία και να ψηθούν καλά. Περιχύστε το μέλι πάνω στο ψημένο κοτόπουλο, στύψτε και ρίξτε από πάνω το χυμό 1 λάιμ, πασπαλίστε με τους σπόρους σουσαμιού και ανακατέψτε για να επαλειφθεί όλο το κρέας.