You are here

Greenpan back button

Κρέπες με μήλα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
35λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 50ml/1.7 fl oz milk
  • 2 eggs
  • 1 tablespoon sugar
  • 200g/7 oz flour
  • Pinch of salt
  • 20g/0.7 oz butter
  • Extra butter for frying
  • 1 to 2 apples
  • Garnish: brown sugar
Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμίξτε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αφήστε το στην άκρη. Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα μήλα χρησιμοποιώντας αποπυρηνωτή μήλων. Κόψτε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες. Λαδώστε ένα ζεστό τηγάνι για τηγανίτες. Ρίξτε στο τηγάνι μικρές γεμάτες κουταλιές από τον χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα ο χυλός. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Απλώστε μερικές φέτες μήλου στον χυλό και ψήστε για άλλο ένα λεπτό. Γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και ψήστε την για 1 λεπτό. Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη.