You are here

Greenpan back button

Αμερικάνικες τηγανίτες με μύρτιλλα και σιρόπι σφενδάμου

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
5άτομα
Συστατικά
  • 50g/1.7 oz butter + a little extra for frying
  • 300ml/10.5 fl oz buttermilk
  • 1 egg
  • 200g/7 oz pastry flour
  • 1 tablespoon baking powder
  • Pinch of salt
  • 1 sachet vanilla sugar
  • 150g/5.3 oz blueberries
  • Small bottle of maple syrup
Παρασκευή

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίξτε το βουτυρόγαλα σε ένα μπολ, προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ αναμίξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας. Σταδιακά ρίξτε χτυπώντας το μείγμα του αλευριού μέσα στον χυλό.Αναμίξτε τα 3/4 των φρέσκων μύρτιλλων με τον χυλό. Αφήστε τα υπόλοιπα μύρτιλλα στην άκρη.Ζεστάνετε ένα τηγάνι για τηγανίτες σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε στο καυτό τηγάνι μικρές γεμάτες κουταλιές από τον χυλό για να σχηματιστούν τηγανίτες με διάμετρο 10 εκ. περίπου. Ψήστε κάθε πλευρά 1 με 2 λεπτά. Σερβίρετε τις ζεστές τηγανίτες με τα υπόλοιπα μύρτιλλα και το σιρόπι σφενδάμου.