You are here
Greenpan sharing links
Ζαμπαγιόνε
- 4 egg yolks
- 4 tbsp granulated sugar
- 4 tbsp white wine
- 2 tbsp amaretto
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τα υγρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά με σύρμα για περίπου 1 λεπτό. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι πάνω στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Χτυπήστε ζωηρά για περίπου 7-10 λεπτά.Όταν αρχίσει να αφρίζει, αυξήστε την ένταση της θερμοκρασίας και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες και αφρώδες. Ρίξτε το αμέσως μέσα σε ψηλά ποτήρια. Σερβίρετε με ιταλικά παξιμαδάκια ή μπισκότα αμαρέτι.